Sağlık, Hastalıklar, Doktor, Hemşire, Cilt Bakımı
Kasım 22, 2008, 01:41:08 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: SMF - Just Installed!
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kahkaha bebeği alerjiden koruyor  (Okunma Sayısı 59 defa)
hemsireler
Administrator
Hero Member
*****
Mesaj Sayısı: 5273


Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Ekim 05, 2007, 10:10:39 ÖS »

PARİS - Osaka’daki Moriguchi-Keijinkai hastanesinden Hajime Kimata, anne sütü emen 5-6 aylık, toza alerjili ve egzema hastalığı görülen 48 bebeğin anneleri üzerinde araştırma yaptı. 24 bebeğin annesine ünlü komedyen Charlie Chaplin’in “Modern Zamanlar” filmi izletildi, diğer 24 bebeğin annelerine de meteorolojiyle ilgili “sıkıcı bir program” seyrettirildi.

Filmler seyredilirken Japon araştırmacı annelerin sütündeki melatonin oranını ve Chaplin’in filmini seyreden annelerdeki önemli hormonların düzeyini ölçtü.

Film seyrederken kahkaha atan annelerin sütündeki melatonin düzeyinin arttığı ve bu annelerin bebeklerin cilt alerjilerine karşı daha dayanıklı oldukları belirtildi.

Melatonin hormonunun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak. Araştırmayla ilgili makale, “Journal of Psychosomatic Research” dergisinde yayımlandı.

Logged

Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

Saglik Personeli hamilelik sanat hastaliklar Cilt Bakimi Bilim ve Teknoloji Saglik gebelik Salk ve Tp
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!