Sağlık, Hastalıklar, Doktor, Hemşire, Cilt Bakımı
Eylül 07, 2008, 09:30:36 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: SMF - Just Installed!
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara GiriÅŸ Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sigara kırışıklıkları artırıyor  (Okunma Sayısı 39 defa)
hemsireler
Administrator
Hero Member
*****
Mesaj Sayısı: 5273


Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Ekim 02, 2007, 10:18:36 ÖS »

ABD’de yayımlanan 'Dermatoloji Arşivleri' dergisindeki çalışmaya göre, sigara içmek tüm bedeni etkiliyor.

Yazıda sigara içenlerin, ciltlerini güneşten korusalar bile vücutlarında kırışıklıkların oluşmasına ve cilt renginin sararmasına engel olamadıkları üzerinde duruluyor.

Cildi doÄŸrudan etkiliyor
Çalışmayı yürüten ekibin başı, Michigan Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Yolanda Helfrich, yaptığı açıklamada, araştırmada yüz dışında, güneşten korunan alanları da incelediklerini ve 1 günde içilen toplam sigara sayısıyla kişinin sigara içtiği yıl sayısının ciltte görülen zararlarla doğrudan bağlantılı olduğunu bulduklarını söyledi.

Çalışma ile ayrıca, 65 yaş üstü sigara içen deneklerin, içmeyenlere göre daha derin kırışıklıklara sahip oldukları sonucuna da ulaşıldı.
Logged

Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediÄŸiniz yer:  

Saðlýk ve Týp
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!