Sağlık, Hastalıklar, Doktor, Hemşire, Cilt Bakımı
Mart 11, 2010, 01:03:52 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: SMF - Just Installed!
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sigara hamileliği engelliyor  (Okunma Sayısı 87 defa)
hemsireler
Administrator
Hero Member
*****
Mesaj Sayısı: 5273


Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Ekim 08, 2007, 09:53:16 ÖS »

ANKARA - Sigaranın zararları listesine bir yenisi daha eklendi. Zira sigaranın embriyonun ana rahmine tutunma şansızı azalttığı belirlendi. Sigara içindeki zararlı maddeler embriyon ile anne arasındaki hassas kimyasal iletişimi olumsuz etkiliyor. Bu da, sigara içen kadınların hamile kalma olasılığının düşmesi, hamile kalmaları durumunda ise sağlıklı bir hamilelik geçirme olasılığının azalması anlamına geliyor.

 
Human Reproduction dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, sigara, rahmi bebeğin tutunması açısından yetersiz kılıyor.

Bağışlanmış yumurtalarla tüp bebek tedavisi gören kadınlar arasında yapılan araştırmada, sigara içen ve içmeyen kadınların gebe kalma oranlarına bakıldı.

Araştırmacılar, az sigara içenlerin yüzde 52,2’sinin ilk seferinde gebe kaldığını, çok içen kadınlarda ise bu oranın yüzde 34,1 olduğunu saptadı.

Araştırmada, günde 10’dan az sigara içenler “az içici”, bu sayıyı aşanlar “çok içici” olarak değerlendirildi.

Araştırma ekibinin başkanı Dr. Sergio Soares, çok sigara içen kadınlara, döllenme olsa bile hamileliği sağlıklı şekilde sonuna kadar sürdürme şansının düştüğünü hatırlatmak gerektiğini söyledi.

Tüp bebek uzmanı Dr. Simon Fishel de sigaranın içindeki binlerce zehrin, embriyon ile anne arasındaki narin kimyasal iletişimi altüst edebildiğini söyledi.


Logged

Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

Saglik Personeli hamilelik sanat hastaliklar Cilt Bakimi Bilim ve Teknoloji Saglik gebelik Salk ve Tp
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!