Sağlık, Hastalıklar, Doktor, Hemşire, Cilt Bakımı
Kasım 22, 2008, 03:21:45 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: SMF - Just Installed!
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara GiriÅŸ Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: SOSYAL ETKİ  (Okunma Sayısı 70 defa)
hemsireler
Administrator
Hero Member
*****
Mesaj Sayısı: 5273


Üyelik Bilgileri E-Posta
« : Åžubat 19, 2008, 03:37:50 ÖS »

Çocuk bir yandan bedensel olarak gelişip olgunlaşırken bir yandan da sosyalleşir. İçinde doğup büyüdüğü, yaşadığı toplumun dilini, gelenek ve gö­reneklerini, tutum ve davranışlarını, değerlerini benimseyerek toplumun bir üyesi durumuna gelir. Çocuğun içinde yaşadığı toplumun bir üyesi olma sü­recine sosyalleşme (toplumsallaşma) denir. Bu çok yönlü ve karmaşık bir süreçtir. Bireyin sosyalleşmesinde, kalıtımla getirdiği özellikler yanında baş­ta aile olmak üzere, doğal, ekonomik, kültürel vb. çok sayıda çevresel etken rol oynar. Çocuğun toplumsallaşması sosyal etkiyle başlar.
İnsanların davranışları yalnızken ve topluluk içindeyken farklıdır. Tek ba­şımıza kaldığımızda yaptığımız birçok davranışı başkalarıyla birlikteyken yapmayız. Başkalarıyla birlikteyken yaptığımız birçok davranışı da tek başı­mıza kaldığımızda yapmayız. Kişinin öteki insanların yanında başka türlü davranmasının nedeni, sosyal etkidir.
İnsanlar başkalarından iki şekilde etkilenirler:
• İnsanlar yüz yüze iletişim durumundayken birbirlerinin davranışını etki­lerler.
• Diğer insanların fiziksel varlıkları olmadan da onlarla ilgili algılar, anılar, çeşitli duygular, kişinin davranışını etkileyebilir.
Logged

Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediÄŸiniz yer:  

Saglik Personeli hamilelik sanat hastaliklar Cilt Bakimi Bilim ve Teknoloji Saglik gebelik Saðlýk ve Týp
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!